Servicii

Servicii de evaluare psihologică adult

Evaluare psihologică presupune o serie de tehnici și teste standardizate și validate științific ce ne pot oferi informații importante referitoare la : trăsăturile de personalitate, tipul individual de personalitate, mecanisme de defensă ale Eului, comportamente interpersonale, stilul cognitiv, imaginea de sine, dispoziție și temperament. Evaluarea include și evaluarea simptomatologiei specifice depresiei și anxietății, în funcție de caz.

În urma coroborării rezultatelor oferite de testele standardizate cu observația clinică și interviul anamnestic, clinicianul își poate contura o părere mult mai clară și corectă cu privirea la simptomatologia sau dificultățile cu care clientul se prezintă la cabinet.

Evaluarea psihologică ajută atât specialistul – care poate crea un plan eficient de tratament, stabilirea obiectivelor specifice împreună cu beneficiarul cat și clientul prin conștientizarea mecanismelor disfuncționale și a cauzei care au dus la formarea acestora, influența lor în viața de zi cu zi dar și a resurselor individuale încă dinaintea începerii procesului propriu-zis de intervenție.

Consiliere de familie

Consilierea de familie este deseori asociată sau se desfășoară concomitent cu terapia copilului sau adolescentului.

În terapia individuală cu copilul sau cu adolescentul sunt lucrate abilități de identificare, exprimare și gestionare a emoțiilor pe care ulterior acesta le exersează în mediul din care face parte, acasă, la școală, în cercul de prieteni.

Având în vedere timpul petrecut acasă și nevoia de relații securizate cu părinții sau aparținătorii, aceste lucruri sunt clarificate și exersate ulterior în cadrul terapiei de familie.

Consilierea de familie implică lucrul cu întreaga familie, scopul fiind de a explora, înțelege și rezolva problemele și tensiunile apărute la nivelul familiei încurajand exprimarea emoțională adecvată în raport cu fiecare membru.

Consilierea parentală și psiho-educația ajută părinții să înțeleagă mai clar care este etapa dezvoltării în care se află copilul, înțelegerea dificultăților cu care el se confruntă și cum îl pot ajuta cat mai eficient.

Servicii de evaluare psihologică copii și adolescenți

Evaluarea psihologică a copilului și adolescentului este un proces complex ce implică tehnici și teste standardizate și validate științific ce măsoară o arie largă de aspecte ce țin de dezvoltarea psihică.

Familia este de asemenea implicată în derularea procesului de evaluare psihologică, scopul fiind ca la finalul demersului să avem o imagine cat mai clară și completă a stării de sănătate mintală și emoțională a copilului sau adolescentului.

Scopul evaluării psihologice este să ajute atât specialistul cat și părinții să înțeleagă mai bine care sunt dificultățile cu care minorul se confruntă, percepția individuală a acestuia dar și care sunt modalitățile prin care îl pot ajuta.

Psihoterapie copii și adolescenți

Bunăstarea psihologică a copilului sau adolescentului este importantă pentru sănătatea fizică, emoțională cat și pentru dezvoltarea armonioasă și clădirea unei personalități sănătoase ale viitorului adult de mâine.

În terapia copilului și adolescentului este importantă implicarea familiei. Este benefic ca părinții să cunoască dificultățile cu care acesta se confruntă, facilitând astfel comunicarea emoțională a copilului în raport cu principalele persoane de atașament.v

Psihoterapie adult

Psihoterapia individuală reprezintă o activitate desfășurată unu-la-unu în cabinet sau online sub egida respectării confidențialității între terapeut și client. Baza fundamentală a procesului terapeutic este crearea unui relații securizante, de încredere într-un mediu plăcut unde clientul își poate explora cele mai profunde aspecte ale sinelui său.

În terapia experiențială – demersul terapeutic își propune să ajute persoana să își exploreze blocajele, patternurile repetitive disfuncționale ( acele comportamente care se tot repetă – ele pot fi observate în relațiile cu ceilalți sau în ceea ce privește deciziile luate în mod inconștient) dar și descoperirea resurselor proprii într-un proces de evoluție conștient, bazat pe libertatea alegerilor și asumarea responsabilității. Aceste aspecte conduc persoana la dobandirea autonomiei personale, acceptarea necondiționată ( ma accept așa cum sunt), afirmarea indentitatății unice în relație cu ceilalți.

Evaluare și Terapie logopedică

Terapia logopedică se ocupă de dificultățile ce țin de aria de limbaj și comunicare.

Terapia începe cu o evaluare inițială, scopul fiind acela de a identifica tipul de tulburare de limbaj și conceperea unui plan de intervenție personalizat.

Principalele tulburări de limbaj : – dislalia monomorfă ( afectarea unui singur sunet)

Atenție ! Intervenția precoce este importantă pentru a evita cronicizarea dificultăților. Dificultățile de limbaj de cele mai multe ori au un efect negativ asupra stimei de sine a copilului.

Tarife

Evaluare clinica copii si adolescenti

200 RON

Redactare și prezentare raport scris Evaluare clinică

400 RON

Psihoterapie copii si adolescenti

200 RON

Consiliere de familie

200 RON

Evaluare Logopedica

200 RON

Ședință Logopedie

180 RON

Evaluare clinica adulti

200 RON

Ședință psihoterapie adult

200 RON

Examen psihologic Comisia de handicap

200 RON

Evaluarea psihologica complexa – poate varia intre 2 si 4 sedinte in functie de problematica si varsta copilului. La finalul sedintelor este eliberat raportul de evaluare psihologica ce contine concluziile evaluarii si recomandarile necesare. Detaliile sunt stabilite telefonic.
Evaluarea este realizata folosind baterii de testare avizate de către Colegiul Psihologilor din Romania